Fortælling – en god historie
Den gode fortælling bør fortælles i gode menneskers påhør og er massage for sjælen.
Vi bombarderes hver dag med millioner af indtryk - vi får serveret tusinde af levende færdige billeder, bliver proppet med farverige glitrende billeder og hører en lind strøm af muzak. En god fortælling er derfor en lise for sjælen, her er det hørelsen og de indre billeder, der aktiveres. Fortæller og lytter bliver aktive sammen. Den gode fortælling opstår i mødet mellem mennesker.
Mine fortællinger er barndomsminder, eventyr (danske, tyrkiske, tyske, grønlandske og kinesiske) - uhyggelige og hyggelige historier, nordisk mytologi eller bare en god historie.
Jeg er en del af Randers Fortællerne.
Baggårdsfortællinger
Randers Amts Avis skrev d. 30.9.2000: ”Og så vandrede de med de udleverede klapstole fra gård til gård og satte sig på dem for at lytte. Mens (tus)mørket tog mere og mere til, blev historierne berettet i den skiftende stemning mellem husmure, blomster og grønt, som forstærkede billederne i det fortalte. Der var god plads i den smukke gård bag Svane-Apoteket i Middelgade. Her lagde Lisbeth Nielsen for med et folkeeventyr om Kong Lindorm og en myte fra Sydamerika.”
Elever fra 9. klasse fra Hobrovejensskole skrev i H.C. Avisen: ”Hun havde intet kostume, ingen maske, ingen kulisser og ingen bestemte replikker og ingen andre fortællere end sig selv på scenen. Men alle sad med hver deres eventyr i underbevidstheden og forstillede sig handlingerne udfra hvad der blev fortalt.”
”… Soldaten var åhh såå forelsket.”. Lisbeth Nielsen fortalte levende og engageret, og rundt omkring på sæderne var der fnis og grin. Fortællingen fangede alles opmærksomhed, også lærernes, der var med eleverne, sad med øjnene kun rettet mod Lisbeth og i ny og næ klemte et lille smil frem på deres læber.”
”...til slut var det de ældste elevers tur. Lisbeth Nielsen fortalte en mere moderne og en ny fortolkning af ”Prinsessen på ærten” Eleverne virkede noget uinteresseret i begyndelsen, men hun fangede hurtigt alles opmærksomhed. Tror godt, at alle lærerne på skolen vil have et lille fif!”
Jeg har fortalt ved Århus Festuge – Fortællerazzia og ved diverse H.C. Andersen arrangementer i 2005.
På Højskoler, Kulturhistorisk Museum i Randers, skoler, børnehaver, på gader og stræder, caféer... alle steder, hvor der opstår et fortællerum.
Jeg kommer gerne og fortæller... kontakt mig på
lisbeth@lisbethn.dk